Cara Nak Untuk Balut Coklat

Bila coklat dah keras keluarkan dari peti sejuk dan simpan. Kemudian canai dan bentukkan adunan menjadi bulat.


Pin On Che Nom S Recipes

Minyak untuk menumis Cara - Cara 1.

. Perapkan sebentar lebih kurang 15 minit. Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian LampiranDaftar isi Kamus bahasa Sanskerta bahasa IndonesiaLampiranDaftar isi Kamus bahasa Sanskerta bahasa Indonesia. Dari Wiktionary bahasa Indonesia kamus bebas.

Pukul kesemua bahan A hingga berkrim dan gebu. Panaskan minyak kemudian tumiskan bahan tumbuk serta serai. Kepah dicuci hingga bersih.

Kalau nak keluarkan kuah sikit boleh untuk tuang atas ayam nanti nak bakar kalau tak nak pun. Sejukkan biskut dan celupkan ke dalam coklat masakan yang telah di cairkan. Celup biskut yang telah sejuk tadi ke dalam coklat.

Bakar pada suhu 150c selama 30 minit. Cairkan coklat masakan menggunakan teknik double-boiler. Masukkan ke dalam cawan kertas dan tabur badam cincang.

Semasa cairkan coklat tambah cocoa butter. Sedikit coklat masakan dan serbuk roti untuk hiasan. Simpan biskut dalam peti sejuk selama 5-10 minit.

Masukkan bahan B dan kacau hingga menjadi doh. Taburkan hirisan daun limau purut dan daun kunyit dan balut dengan kemas.


Cara Buat Buket Snack Sendiri Diy Snack Bouquet Easy Youtube Diy Snacks Bouquet Diy Gift Diy Gift Set


Choco Bouquet Box Tutorial Youtube


Simple Chocolate Bouquet Tutorial Youtube


Mini Bouquet Chocolate Tutorial Youtube

No comments for "Cara Nak Untuk Balut Coklat"